Има опасност премиерът на Словакия Роберт Фицо да остане парализиран за цял

...
Има опасност премиерът на Словакия Роберт Фицо да остане парализиран за цял
Коментари Харесай

Роберт Фицо може да остане парализиран за цял живот

Има заплаха министър председателят на Словакия Роберт Фицо да остане неподвижен за цялостен живот. „ Когато един патрон удари гръбначния дирек, той може да повреди и гръбначния мозък, а това към този момент са последици за цялостен живот ", споделя един от най-известните парамедици в Словакия Уилям Добиаш. Той добави, че има заплаха от трайно увреждане и парализа.

Фицо беше прострелян на улица пред Дома на културата в Хандлова към 15:30 ч. българско време и съгласно всички информации на медиите в родината му идващите няколко часа ще бъдат решаващи за него.

 От изказването на Добиаш излиза наяве, че министър председателят на Словакия е прострелян в гърдите и в корема.

„ Много значими структури и органи са ситуирани в гръдния панер. Увреждането им може да докара до трайни последствия ", разяснява лекарят.

От университетската болница „ Рузвелт " в Банска Бистрица, където реанимират Роберт Фицо, към този момент резервират безмълвие. Нещо повече: по информация на словашката телевизия „ Маркиза ", мобилните телефони на всички медици, които са ангажирани с лекуването и реанимацията на словашкия министър председател са били конфискувани.

 „ В гръдния панер има и дихателни пътища, чието увреждане от огнестрелна рана предизвиква затруднено дишане. След това, несъмнено, страдат всички органи в тялото ", осведоми парамедикът.

Огнестрелна рана в гърдите може също да повреди хранопровода дотам, че той да бъде трайно неработещ: „ Тогава индивидът остава подвластен от хранене през сонда непосредствено в стомаха.

Премиерът Робърт Фицо има троен байпас, поради съществени проблеми със сърцето в предишното, написа bTV. „ Болното сърце нарушава доставката на О2, кръв и хранителни субстанции до всички органи и кафези в тялото ", споделя Уилям Добиаш, добавяйки, че сърдечните болести са доста тежко затруднение.

Уилям Добиаш работи в Спешна помощ в Словакия от 1977 година 22 години той работи като анестезиолог в болница, а последните 24 години е посветил на работата си в Бърза помощ. Преди 2 години Добиаш беше почетен от президента на Словакия Зузана Чапутова с най-високия държавен медал за заслуги към нацията. Неговата премия е в раздел „ Човечност и изгода в името на обществото ". Уилям Добиаш е президент и на словашкия Червен кръст, а наградата му се връчва за изключителни заслуги за развиването на опазването на здравето в родината му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР